Галерија

Нашата татковина - објект Сончоглед

Темата за нашата татковина и нејзините културни богатства.

Есенски листови - Објект Сончоглед

На есента и се радуваме и есенски листови собираме

Есенска работилница - Објект Ѓурѓица

Есента ни дари многу креативни игри. На златниот ќилим танцувавме, собираме листови, правиме есенски дрвја и есенски круни, креативна есенска работилница.

Го градиме Скопје

Негување и збогатување на детските знаења и вештини во креативни игри. љубов и позитивни емоции кон својот Роден град-Скопје.

Дожд од колаж

Тема: Дожд од колаж
Објект Перуника 2-4 години

Есенски лист

Децата од објект Перуника 2-4 годишна возраст со своите вредни рачиња изработиа голем есенски лист од колаж.

Есенска круна

Децата преку ликовна игра од есенски листови природни материјали изработија есенска круна.

Како растеме заедно

"КАКО РАСТЕМЕ ЗАЕДНО"
ОБЈЕКТ"ПЕРУНИКА"

Печатење со темперни бои и јаболче

Ликовна игра Печатење со темперни бои и јаболче.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес119
Вчера133
Оваа недела942
Овој месец942

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-08-07

Политика за колачиња