Галерија

Ѓурѓовден 2022

О. Ѓурѓица
Воспитна група - 4-5 год
Воспитувач-Јулијана Димитриевска
Негувател - Александра Велјанова
На ден 5.5.2022 год во 17 ч, во дворот на О. Ѓургица се оддржа-,, Ликовно креативна Ѓурѓовденска работилница,, со која го одбележавме именденот на нашиот о. Ѓурѓица и Патронен празник на О. К. В. Ја славевме пролетта и животот. Воедно го одбележавме и,, Денот на македонскиот јазик низ,, Приказната за св. Ѓорѓија,, лулање на Ѓурѓовден ска лулашка со пригодна стара Ѓурѓовденска песна,, Ѓурѓе ле, веле,, и обичајот со вапцано јајце. Се негуваше нашата македонска традиција.

-

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес59
Вчера313
Оваа недела372
Овој месец1247

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-12-06

Политика за колачиња