Настани

Лаваламба

Објект Сончоглед 🌻
Воспитна група 4-5 години
Воспитувач - Клементина Петрушевска
Негувател : Ирина Гелев
Тема: Екосистеми
Активност преку експеримент
Лаваламба
Цели:
Подигнување на свеста за научни експерименти поврзани со водата и поларитетот на супстанците Водата растворува повеќе материи од која било друга течност - дури и најсилната киселина! Поради ова, често се нарекува „универзален растворувач“.
Моќта на растворање на водата е многу важна за животот на Земјата. Каде и да оди водата, таа носи растворени хемикалии, минерали и хранливи материи кои се користат за поддршка на живите суштества.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес2
Вчера208
Оваа недела406
Овој месец5398

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-05-25

Политика за колачиња