Настани

Јануарски Традиционални Празници

Децата треба да ги знаат и почитуваат традиционалните празници

Писмо и честитка до Дедо Мраз

Детето употребува најразлични методи за да ги изрази сопствените идеи, мисли и доживувања

Новогодишни честитки - објект Кокиче

Ликовна креативна активност, изработка на новогодишни честитки од рацете на вредните дечиња.

Правиме колачи за наши другарчиња

Правиме колачиња за донирање на наши другарчиња што не можат да си дозволат.

Басните, јунаците во нив и нивните стапалки

Воспитна група 3-4 год год - Изворче

Новогодишна елка - Објект Ѓурѓица

Децата, сакаат, умеат и активно учествуваат во креативните ликовни активности.

Новогодишна елка - Објект Ѓуѓрица

Децата сакаат и умеат да бојат по даден шаблон и изработуваат цртеж,со примена на темперни бои. Успешна активност, среќни деца.

Празничната магија започна! - Објект Перуника

Новогодишна декорација направена од вредните рачиња на децата од воспитна група 4-6 години..

Запознавање со емоциите

Објект: Мимоза група: 5- 6 г.
Се запознавме денес со емоциите : среќен, тажен, расплакан, зачуден, заљубен и.т.н.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес208
Вчера196
Оваа недела404
Овој месец5396

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-05-24

Политика за колачиња