Настани

Денот на македонската азбука

Активност: Денот на македонската азбука
Објект: ,,Сончоглед "
Воспитна група: 5-6 години
Воспитувач: м-р Габриела Стојановска
Неговател: Латина Крчаноска
Низ неколку игри со букви, формирање на зборови и погодување на буквата на буквата го одбележавме денот на македонската азбука.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес8
Вчера208
Оваа недела412
Овој месец5404

Моментално посетители

1
Онлајн

2022-05-25

Политика за колачиња