Настани

Приказната за тетка Пинче

Прекрасниот жолт цвет стана мала тиквичка која децата ја набљудуваа додека растеше.

Традиционални игри -

Традиционални игри децата играат и денес во градинка

Македонската традиција

Децата ги воведуваме во градењето на културен и национален идентитет

Собираме костени

Собираме костени во дворот на градинката.

Знамето на мојата татковина - Објект Кокиче

Го изработуваме знамето на нашата татковина Македонија кое е во две бои, црвена и жолта.

Развиваме патриотски чувствува - објект Кокиче

Развиваме патриотски чувствува. Го цртаме грбот на нашата татковина.

Ежињата ги собираат есенските плодови

Децата умеат да превиткуваат хартија, сечат со ножичка, лепат, украсуваат.

Изработуваме музички инструменти

Музиката е насекаде околу нас. Таа често управува со нашите чувства и емоции.

Правиме вежби за дишење

Ние со нашите деца од објект Ѓурѓуца група од 2-3 годишна возраст правиме вежби за дишење

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес8
Вчера208
Оваа недела412
Овој месец5404

Моментално посетители

1
Онлајн

2022-05-25

Политика за колачиња