Галерија

Запознавање со емоциите

Објект: Мимоза група: 5- 6 г.
Се запознавме денес со емоциите : среќен, тажен, расплакан, зачуден, заљубен и.т.н.

Златна есен - објект Ѓурѓица

,,Ѓурѓица" Група 5-6 години
Децата сакаат да учествуваат во музички манифестации, приредби (пеат, играат, свират, имитираат, рецитираат).

Есента е златна кралица

Со драматизација и пеење на песничката „Златна кралица-есен“- „Поточиња 2012“ научивме за есенските плодови

Светскиот ден на детето - објект Сончоглед

Одбележување на „Светскиот ден на детето“ со игра, песна и порака за насмевки на детските лица во целиот свет.

Есенско дрво

Децата активно учествуваат во ликовна активност,учат и утврдуваат нови знаења и техники во ликовното воспитание.

Светски ден на детето - објект Мимоза

Светски ден на детето
Објект "Мимоза"

Есен во шумата

Децата активно учествуваа во претставата, употребуваа различна интонација на гласот при раскажувањето на басната ,,Трите Прасиња".

Мали истражувачи

Децата да ги разликуваат предметите (плодовите) по допир, мирис, вкус и вид.

Есенско овошје и зеленчук - објект Сончоглед

Неделата ја посветивме на есенското овошје и зеленчук. Моделиравме со пластелин, сечевме и лепевме колаж

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес114
Вчера133
Оваа недела937
Овој месец937

Моментално посетители

1
Онлајн

2022-08-07

Политика за колачиња