Настани

Ден на планетата Земја

Објект: Весели Цветови
Тема: Одбележување на денот на планетата Земја

Сончев систем - Кокиче

Ликовна креативна активност, ги научивме сите 8 планети во нашиот сончев систем

Сончев Систем - Сончоглед

Тема: Сончев Систем
група: 3-4 години
Објект Сончоглед

Планетата Земја

Тема: Планетата Земја
Датум: 08.04.2021 година

Рециклираме со имагинација

Осознавање на потребата од чистотата и уредност и начини на грижа.

Пролетно дрво

Во пресрет на пролетта, ликовна, креативна активност - пролетно дрво во цут.

Детски ветерници

Изработка на детски ветерници, креативна активност. Како ветерот ни дава електрична енергија?

Пролетни инсекти - Објект Кокиче

Пролетни инсекти, ликовна игра. Научивме за пеперутките, пчелите и гасеницата.

Меѓународниот ден за поддршка на децата со аутизам

Децата можат да ги препознаат и соодветно да ги изразуваат своите емоции

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес156
Вчера194
Оваа недела982
Овој месец4589

Моментално посетители

1
Онлајн

2021-10-22

Политика за колачиња