Настани

Воздухот е околу нас

Тема на неделата: Сонце, вода, воздух и почва

Дата: 02.04.2020

1-ви Април денот на шегата

Тема на неделата: Сонце, вода, воздух и почва

Дата: 01.04.2020

Водата во природата

Тема на неделата: Сонце, вода, воздух и почва

Дата: 31.03.2020

Сонцето сите не грее

Тема на неделата: Сонце, вода, воздух и почва

Дата: 30.03.2020

Национална програма за ран детски развој во РСМ - педагог

Во периодот што следува, ЈДГ „Весели Цветови“ – на општина Кисела Вода во Град Скопје, заедно со стручниот и воспитниот тим...

Известување за online учење

Поради вонредната состојба во нашата држава и затварање на градинките, пред нас се појави нов предизвик кој вклучува воведување на нов начин на продолжување на воспитно образовниот процес...

Детето и театарот

Проект ,, Детето и театарот,, во реализација на воспитувач Јулијана Димитриевска воспитувач во група 5-6 години.

Знаме на Р. Македонија

Ликовна, креативна изработка на знамето на нашата татковина Македонија. Група 5-6 години, објект: сончоглед.

Музеј на град Скопје

Децата на 5-6 години, oбјект: Сончоглед, во воспитно-образовна посета на музејот на град Скопје на тема: Скопје граду мој.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес56
Вчера142
Оваа недела831
Овој месец4277

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-01-29

Политика за колачиња