Објекти

Објект Синоличка

Објект "Синоличка" на ул."Петар Дељан" бр.9

Објектот "Синоличка" е од монтажен тип, располага со вкупна корисна површина од 1009м2 и дворно место од 2596м2. Објектот има 11 занимални, 1 кабинет за воспитниот тим, 1 амбуланта, 1 чајна кујна, 1 административен простор, 4 санитарни чворови, 1 магацин, 2 подрума и 1 котлара. Просториите се затоплуваат со централно греење. Капацитетот на објектот е 210 деца. Објектот располага со јаслен дел и градинка.
Во јаслениот дел децата се згрижени во три групи, и тоа :

  • од 9 – 12 месеци – една група
  • од 12 – 18 месеци – една група
  • од 18 – 24 месеци – една група

Во групите со деца од јаслена возраст работат негователи.

Во делот градинка децата се воспитуваат и згрижуваат во 7 воспитни групи, и тоа:

  • од 2 – 3 години – две групи
  • од 3- 4 години – две групи
  • од 4 – 5 години – две групи
  • од 5 – 6 години – две групи

Телефон за информации:

  • Синоличка: 02/ 2779-170

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес123
Вчера289
Оваа недела412
Овој месец4736

Моментално посетители

2
Онлајн

2024-06-18

Политика за колачиња