Објекти

Објект Перуника

Објект "Перуника" на улица "Наум Охридски" бб, во населба Црниче

Објект "Перуника" е од тврда градба во склоп на ОУ "Кузман Јосифовски Питу" и располага со вкупна корисна површина од 250м2. Објектот ‘’Перуника ‘’ започна со згрижување на децата на ден 09.12.2014 година. Располага со 2 занимални, соба за изолација, дистрибутивна кујна, магацински простории и канцеларија за персоналот, како и комплетно уредни санитарни јазли. Просториите се затоплуваат со сопствено греење на ОУ "Кузман Јосифовски Питу" од еколошки материјал – семки од цреши.

Во објектот се воспитуваат и згрижуваат деца во 2 воспитни групи, и тоа:

  • од 2 – 4 години – една група
  • од 4 – 6 години – една група

Во секоја група активностите ги реализираат стручните тимови ( воспитувач и негувател).

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес145
Вчера289
Оваа недела434
Овој месец4758

Моментално посетители

4
Онлајн

2024-06-18

Политика за колачиња