Објекти

Објект Ѓурѓица

Објект "Ѓурѓица" на улица "Саса 2", во населба Пинтија

Објектот ‘’Ѓурѓица’’ е од тврда градба и располага со вкупна површина од 383м2. Објектот Ѓурѓица започна со згрижување на деца од 01.09.2016 година. Располага со 5 занимални, чајна кујна, една канцеларија, соба за изолација, магацински простории и санитарни јазли. Во објектот се воспититуваат и згрижуваат деца во 5 групи и тоа:

  • јасли една група
  • 2 – 3 години – една група
  • 3- 4 години – една група
  • 4- 5 години – една група
  • 5 – 6 години – една група

Во секоја соодветно на возраста активностите ги реализираат стручните тимови ( воспитувач и негувател)

Во сите објекти има поставено алармни уреди и домофони заради безбедност на децата и објектите. Во согласност со Законот за работни односи во сите објекти се поставени апарати за електронско сметање на работното време.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес28
Вчера263
Оваа недела1498
Овој месец6227

Моментално посетители

1
Онлајн

2024-05-24

Политика за колачиња