Галерија

Во дворот на нашата градинка

Во дворот на нашата градинка.

Важноста да се биде надвор, на отворено, каде преку реализација на практични, едноставни активности кај децата се развива љубопитноста, способноста за истражување, набљудување, како и правилен раст и развој.
Собираме, играме и осознаваме за природните материјали околу нас, како што се: костените, песок, листови, дрвца, каде преку практични, имитативни игри се будат сите сетила кај децата.
Објект: Кокиче
Група: 2-3 години.
Воспитувач: Елена Гоговска
Негуватели: Верче Богдановска и Јадранка Варсаќевска.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес51
Вчера313
Оваа недела364
Овој месец1239

Моментално посетители

4
Онлајн

2022-12-06

Политика за колачиња