Учиме да ткаеме со ленти

Објект : Мимоза
Група: 5-6 год.
Воспитувачка: Арсоска Светлана
Негователка: Јаневска Тања
Активност: Учиме да ткаеме со ленти.
Прво децата сечеа ленти па ја правеа основата на листот.
На крај правиткуваа лента низ отворот на листот додека не испадна како ткаено