Галерија

Убавините во нашата татковина

 Група: 5-6 год.

Објект: Мимоза

Тема: Градови во нашата таткована

Учителки :

Светлана Арсоска

Василевска Мартица

Денешната активност ја започнавме со носење на слики од нашите градови во соработка со родителите на децата,потоа направивме заедно со децата од нив заеднички проект. На крај од активноста моделиравме градови во нашата татковина со природен пластелин.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес127
Вчера289
Оваа недела416
Овој месец4740

Моментално посетители

2
Онлајн

2024-06-18

Политика за колачиња