Настани

Подготовки за летен одмор

ТЕМА НА НЕДЕЛАТА: „ЛЕТНИ ПАТУВАЊА И ДОЖИВУВАЊА“

ДАТА: 29.06.2020

РЕАЛИЗАТОР: ДАНЧЕ ТРПЕСКА


АСПЕКТ НА РАЗВОЈ: Физичко здравје и моторен развој


НАСЛОВ НА ТЕМА: „Подготовки за летен одмор“


АКТИВНОСТ:

1. Говорна игра и разговор.

Потребни материјали:

  • Детски списанија
  • Слики

01

ЛЕТОТО ПРИСТИГНА

Летото ни пристигна, летен одмор не чека, Сонцето силно грее- планината се смее. Езерото не вика, со топлина блика. Разиграна река на излет не чека. И бранот морски сака да подаде топла рака.

За распустот, летото царува , овошја природата ни дарува. Одморот долго ке трае, за игри весели секој знае. Грижите на одмор ги нема, сликовница секој со себе зема. Шарени чадори по плажите има, игри и песни од детските грла и планините и езерата не канат брановите морски танцуваат.

02


2. Практична креативна активност, музичка игра, цртан филм.

Потребни материјали:

https://www.youtube.com/watch?v=zzcGOgB2_rI

https://www.youtube.com/watch?v=0kxsHY70tz0

https://www.youtube.com/watch?v=Gqd8MN2_khk

03
04

ЦЕЛИ:

  • Да се оспособат децата за примена на здрави и безбедни практики.
  • Да се формираат културно хигиенски навики.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес62
Вчера142
Оваа недела837
Овој месец4283

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-01-29

Политика за колачиња