Настани

Мечето Мецко

Детето бара и прибира информации од средината преку примена на сетилата, набљудување и разговор.

На ден 07.10.2021год. по повод Недела на детето тимот на воспитувачи на о. Ѓургица пред децата 3-6 години ја реализираше куклената претстава,, Дарежливото Мече".

Низ приказната со мечето Мецко децата учеа нешто ново за Вредностите: дарежливост, хуманост, емпатија и потпомагање.

meceto mecko

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес162
Вчера194
Оваа недела988
Овој месец4595

Моментално посетители

1
Онлајн

2021-10-22

Политика за колачиња