Галерија

Македонска трпеза

Објект Мимоза

Група 5-6 год. Срциња

Тема Македонска трпеза и народна македонска носија

Учителки

Арсоска Светлана

Василевска Мартица

Децата правеа кифлички со тесто во боја додека јас и Марта замесивме пита со јаболка,го тегневме тестото и го испековме во шпорет во кујна. Децата го дегустираа со сласт.Исто така се запознавме со нашата македонска носија со сите нејзини делови појас,елече,марама,сукња и.т.н.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес36
Вчера263
Оваа недела1506
Овој месец6235

Моментално посетители

3
Онлајн

2024-05-24

Политика за колачиња