Настани

Летување на море и езеро

ТЕМА НА НЕДЕЛАТА: ЛЕТНИ ПАТУВАЊА И ДОЖИВУВАЊА

ДАТА: 30.06.2020

РЕАЛИЗАТОР: Валентина Божиновска


АСПЕКТ НА РАЗВОЈ: Социоемоционален развој


НАСЛОВ НА ТЕМА: Летување на море и езеро


АКТИВНОСТ:

1. Говорна игра, разговор

Потребни материјали:

  • фотографии

Пристигна летото. Каде ке одите на летување, на море или езеро? Каде и да одлучат вашите родители, секако убаво ќе се забавувате. Ќе пливате, ќе играте во песокот.

1

2


2. Музичка игра

Поточиња - Лето

https://youtu.be/twJ1CCKOMto


3. Ликовна креативна активност

Потребни материјали

  • темперни бои
  • четка
  • лист од блок

Насликајте ги сонцето, песокот, водата, вашите кофичка, гума за пливање, вашите родители, братче, сестричка и се друго што мислите дека треба да има на вашата слика.

3

4


ЦЕЛИ:

  • Развивање на позитивни емоции, радост, среќа, задоволство
  • Поттикнување на позитивен емоционален однос кон членовите на семејството

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес58
Вчера142
Оваа недела833
Овој месец4279

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-01-29

Политика за колачиња