Галерија

Летото радости ни носи

ТЕМА НА НЕДЕЛАТА: Летни радости

ДАТА: 20.07.2020 г.

РЕАЛИЗАТОР: Јулијана Илиева


АСПЕКТ НА РАЗВОЈ:Физичко здравје и моторен развој


НАСЛОВ НА ТЕМА:  Летото радости ни носи


АКТИВНОСТ:

1. Во прегратките на летото- обработка на стихотворба

* Потребни материјали: стихотворба

Во прегратките на летото

Летото не прегрна,
со сите се ракува,
сите зимски алишта
веќе ни ги спакува.

Сега сите деца се
во облеки летни,
со шарени маички
како ливади цветни.

Сонцето насмеано
сега веќе царува
и безгрижни игри
на сите ни дарува.

Наум Попески


2. Оригами-бродче- практична креативна активност

* Потребни материјали:

  • хартија во боја
  • ножици
  • пластичен сад за вода
1
2

ЦЕЛИ:

  • Поттикнување и развивање на ситната мускулатура на дланката
  • Поттикнување и развивање на логичкото размислување
  • Поттикнување на правилен и поврзан говор

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес113
Вчера133
Оваа недела936
Овој месец936

Моментално посетители

2
Онлајн

2022-08-07

Политика за колачиња