Галерија

Летни доживувања

ТЕМА НА НЕДЕЛАТА: Летни патувања и доживувања 

ДАТА: 03.07.2020

РЕАЛИЗАТОР: ЖАКЛИНА ЈОРДАНОВА


АСПЕКТ НА РАЗВОЈ: Когнитивен развој и стекнување на општи знаење


НАСЛОВ НА ТЕМА: Летни доживувања


АКТИВНОСТ:

1. Говорна игра / разговор

Потребни материјали:

  • текст
  • детска литература - (Супер Смешка)

*Во јуни летото зацарува и многу љубов ни дарува.

Сонцето децата ги мами на разни игри ги кани.Летото на сите деца им нуди едно посебно доживување.Додека некој плива во море или езеро затоа што пливањето е здраво за мускули да се цврсти,а телото да се држи право,друг собира камчиња крупни бели.Стефан со лопатка замоци од песок гради,а Нина со кофичка вода му носи,истура,вади.Сите деца игри разни играа.

  • слики
1
2
3
4
5

 

А, пак Мете, за игрите на планината приказни плете. Со Теа се качувале, планинареле, поточиња прескокнувале, цвеќенца си собирале.На лулашка се лулале, криенка си играле. Со Симона малинки си береле, на ливада трчале, се бркале. И така тој Мете цветно венче на Калина и сплете.


2. Математичка игра

(детето со помош на родителот да каже што гледа на сликата да ги изброи елементите и да ги поврзе со бројот што одговара)

6  7 
 8  9
 10  11
 12  13
 14  15

 

Цртан филм - Одиме на плажа

https://www.youtube.com/watch?v=XTX3NunkzVw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1HAsNzA2EGjuu00ciwFPMTmlFSgId4doYaTa7vhXHfT0LBPoNC7rTouGE

Музичка активност - Лето

https://www.youtube.com/watch?v=xMUqiLvTDHs


ЦЕЛИ:

  • Да се поттикнуваат способностите за поврзување  на количината (број на елементи) со симболите на броевите (цифри).
  • Да се поттикне интересот и љубовта кон танцувањето и креативно изразување преку движењата на телото.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес119
Вчера133
Оваа недела942
Овој месец942

Моментално посетители

1
Онлајн

2022-08-07

Политика за колачиња