Галерија

Испраќање на ЕСЕНКА

 Ај, со здравје Есенке

среќа да те прати, 

во нашата градинка

догодина сврати. 

Воспитна група 5-6 год,, Изворче,, 

Воспитувач - Јулијана Димитриевска

Негувател - Билјана Блажевска

О Ѓургица 

Децата од воспитна група 5-6 год,, Изворче,, реализираа приредба, пред другарчињата од 2 до 5год.под наслов,, Ај, со здравје Есенке,,. Низ стихови, музика, песна, 

движење и весела дружба, почестени со вкусни есенски плодови Есенка ја испративме.

Цел-Да се воведува детето во правилно и разбирливо говорење и пеење со умерена јачина и темпо на гласот при јавни настапи пред деца и возрасни. 

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес30
Вчера200
Оваа недела1487
Овој месец970

Моментално посетители

1
Онлајн

2023-02-05

Политика за колачиња