Движи се за здравје

На ден 21.09.2019г. децата од воспитните групи од 5-6г. од ЈДГ ,,Весели Цветови,, од објект Синоличка со воспитувачките Јулијана Димитриевска и Александра Ѓорѓиевска учествуваа на манифестацијата ,,ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ,, во организација на Детскиот културен центар ,,Карпош,, која беше од забавно рекреативен карактер а со цел поттикнување на децата за подобрување на моторичкиот развој. Децата изведуваа вежби на подготвени полигони со реквизити, возеа велосипеди, тротинети и ролерки, танцуваа и се забавуваа заедно со децата од повеќе градинки од Скопје.