Галерија

Денот на Македонската азбука

Активност:Го славиме денот на Македонската азбука

Учесници:децата од воспитна група 5-6години од објект Синоличка-градинка Весели Цветови -Кисела Вода Скопје

Воспитувач:Валентина Божиновска

Неговател:Усвита Панчевска

Со најразлични активности децата го одбележаа денешниот ден,учеа да ги пишуваат буквите на различни начини и ја научија важноста на нашата азбука,нашиот печат,нашиот Македонски идентитет

Објект Синоличка одбележување на Ден на македонската азбука

Воспитна група 5-6 години.

Денот на македонската азбука  05.05 го одбележаа децата од објект Симба.

Шарени букви, бои, природни материјали и песна од А до Ш. 

Објект "ПЕРУНИКА" 

Воспитна група 4-6 години 

Воспитувач-Жаклина Јорданова 

Неговател-Катерина Трајковска 

Одбележување на "Ден на Македонскиот јазик", карактеристики од традицијата, културата и обичаите нанашиот народ. 

Објект Сончоглед 🌻

Воспитните групи од 5-6 години со низа  едукативни активности: ведеа, песни, литературно читање, говорни игри, гатанки, бројалки, песни, и ликовни игри го одбележаа денот на македонскиот јазик 5 ти Мај.

Да го сакаме и негуваме мајчиниот Македонски јазик 🇲🇰❤️

О. Ѓургица

Воспитна група 5-6 год,, Изворче,, 

Воспитувач - Јулијана Димитриевска

Негувател - Билјана Блажевска

Цел-Да го чуваме и негуваме нашиот македонски јазик и да ја чуваме и негуваме нашата македонска азбука. Да бидеме вредни првачиња и да пишуваме на кирилица

 

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес178
Вчера302
Оваа недела1066
Овој месец178

Моментално посетители

1
Онлајн

2023-06-01

Политика за колачиња