Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Sinolicka

Објект "Перуника" на улица "Наум Охридски" бб, во населба Црниче

Објектот е од тврда градба во склоп на ОУ "Кузман Јосифовски Питу"и располага со вкупна корисна површина од 250м2.
Објектот "Перуника"започна со згрижување на децата на ден 09.12.2014 година
Располага со 2 занимални, соба за изолација, дистрибутивна кујна, магацински простории и канцеларии за персоналот, како и комплетно уредени санитарни јазли. Просториите се затоплуваат со сопствено греењена ОУ"Кузман Јосифовски Питу" од еколошки материјал-семки од цреши.

Во објектот се воспитуваат и згрижуваатдеца во2 воспитни групи, и тоа:

  • од 2-4 години - една група
  • од 4-6 години - една група

Во секоја група активностите ги реализираат стручните тимови (воспитувач и негувател).

ОГЛАС

pdf

Доделување награди за најдобри воспитувачи и негуватели од јавните детски градинки од Општина Кисела Вода


pdf

За прибирање на понуди за факултативни активностиДенешни посети:65
Посети (овој месец):1464
Посети (оваа година):3318
Посети (вкупно):126985